Houby - diamanty mezi doplňky stravy

15.03.2024

Houby jako cordyceps, reishi, chaga nebo hericium jsou dalším krokem v doplňcích stravy. Obsahují látky zvané beta-glukany (někdy betaglukany), speciální polysacharidy s komplexními účinky a vlastnostmi. Mezi ty patří účinky související s rovnováhou a aktivací obranného štítu, rovnováhou mikrobiomu, oxidačním stresem, rovnováhou hormonálních hladin, rovnováhou glukózy, rovnováhou kortizolu, inzulinovou sensitivitou a mnohé další.

Kvalita a účinek adaptogenních hub je určená obsahem beta-glukanů a dalších aktivních složek. Proto seriózní výrobce vždy uvádí koncentrace těchto složek (zejména beta-glukanů) ne pouze obecný obsah polysacharidů. Obsah aktivních složek je u seriózního výrobce standardizovaný. Společnost Hifas da Terra obsah aktivních složek u všech svých produktů garantuje.

 

Mezi nejoblíbenější adaptogenní houby patří Reishi, které najdete v doplňku Mico-Rei. Reishi má vlastnosti související s oxidativním stresem vzniklým špatnou životosprávou, nadměrnou fyzickou i psychickou zátěží nebo zátěží z prostředí. Zároveň se užívá při silném menstruaci, pro zmírnění PMS, zlepšení psychiky a kvality spánku.

Prohlédnout Mico-Rei

 

Mezi méně známé adaptogenní patří Žampion brazilský (Agaricus Blazei Murill), i když mezi houbami vyniká svými účinky. Ty souvisí s vyrovnaným obranným štítem. Nerovnováha obranné odpovědi těla je příčinou alergických reakcí a vážnějších problémů, kdy obranný štít napadá svůj vlastní organismus. Agaricus najdete v doplňku Mico-Sol.

Prohlédnout Mico-Sol

 

 

Kompletní sortiment adaptogenní hub naleznete zde.