Posílení koncentrace a obranného štítu i pro děti

23.04.2024

Dnešní rodiče musí čelit spoustě výzev. Přináši je zejména škola. Často musí řešit problémy svých dětí spojené s ADHD nebo ADD, zároveň jde o nápor na obranný štít dětí. Různé rýmičky a virózy pak obvykle odskáče celá rodina. Nepozorné děti jsou ale samozřejmě výzvou i doma, nejen ve škole.

DR.GB - Gut and brain

Děti a koncentrace je velké téma, na které existuje celá řada názorů a přístupů, jak jej řešit. Málo se ale mluví o tom, že nestálá pozornost může začínat už u nerovnováhy mikrobiomu (a dalším problémům v zažívacím traktu) a pokračovat k nervovému systému. Co má mikrobiom společného s ADHD? Je to jednoduché, střeva jsou s mozkem propojená nervovou soustavou a navzájem se přes ni ovlivňují. Jakákoli dysbalance (škodlivé bakteriální kmeny, oxidativní stres, špatné trávení...) pak ovlivňují i mozek a nervovou soustavu. Významné výsledky má v tomto směru Hericium (Lví Hříva) a Reishi, které najdete ve formě sirupu pro děti v doplňku Dr.GB. Dr.GB je připravený speciálně pro děti tak, aby jim chutnal, lze jej doporučit pro každé neposedné dítko, které potřebuje zlepšit koncentraci, ale také si poradit s úzkostí a nervozitou nebo špatnými náladami.

 

Dr.Immune - Five

Podobně jako je to s koncentrací, i obranný štít začíná ve střevech. Mikrobiom tvoří jeho podstatnou část. Nejen, že střeva jsou přímo bránou do těla a jejich stav tak ovlivňuje trávení a to, co se do těla dostává, ale probiotické kultury skrz fermentaci vlákniny, speciálně látek jako jsou beta-glukany produkují metabolity, bioaktivní složky, které přímo ovlivňují buňky obranného štítu. Dr. Immune-Five obsahuje exrakty z pěti adaptogenních hub s nejsilnějšími účinky v této oblasti.