Hledáte nejlepší kolagen na klouby?

05.01.2024

Pokud máte problémy s klouby, vazy nebo šlachami a hledáte, která je kloubní výživa je nejlepší, nemusí být lehké najít ten správný doplněk. Mnoho jich obsahuje jen základní živiny jako je MSM, glukosamin nebo chondroitin, chybí ale pokročilejší látky, které by pouze nenabízely základní prevenci, ale řešily i příčinu problému.

Obrovským problémem je osteostartritida, která se celosvětově rozmáhá. Do rizikové skupiny patří samozřejmě senioři, ale také všichni, kteří pohybový aparát nadměrně zatěžují. Určitě vás napadne, že jako kloubní výživa nejlépe funguje kolagen. Ale který kolagen na klouby vybrat?

Jointcare PRO

UC-II kolagen® obsažený v doplňku Reflex Jointcare PRO mezi ostatními vyniká tím, že je nedenaturovaný (nepředtrávený) = nativní, čímž jsou zachované všechny přirozené vlastnosti bioaktivních látek. Ty tak díky tomu vstupují do těla přes tzv. Peyerovy pláty ve střevu a následně aktivují procesy T-buněk, které speciálně detekují kolagen typu UC-II. T-buňky následně spouští přirozený proces regenerace. Nejde tak o další jednoduchou složku, kterou po konzumujeme po kilech, ale o přesně zacílenou složku, které stačí pouze velmi malé množství.

UC-II kolagen® je doplněný o extrakt Mangoselect®, který obsahuje patentovaný extrakt z mangostanu. Toto exotické ovoce používané v asijské kuchyni obsahuje speciální látky zvané xantony, konkrétně alfa a gamma mangostin. Ty mají velmi silné vlastnosti související s oxidativním stresem.