Pro komplexní hydrataci nestačí jen pít vodu

10.11.2023

Při náročném sportovním výkonu je samozřejmě třeba doplňovat tekutiny, pít obyčejnou vodu ale nestačí. Při zátěži tělo spotřebovává minerály a navíc je odplavuje potem, dochází tak ke ztrátám. Pokud je nebudeme nahrazovat, můžou vést k poklesu výkonu a ke křečím. Vyšší příjem obyčejné vody pak minerální ztrátu ještě urychluje - vyplavují se močí.

Zejména při vytrvalostních výkonech je tak naprosto nezbytné minerály, které fungují jako elektrolyty (ionty), tzn. že nesou elektrický náboj, doplňovat. Možností je dnes nepřeberné množství, ideální volbou je ale přírodní iontový nápoj. Ten by měl obsahovat všechny hlavní elektrolyty - sodík, hořčík, draslík, vápník, chlorid a v ideálním případě také stopové prvky. Obsažené elektrolyty by měly být v přírodních formách s organickými vazbami, které jsou pro tělo přirozené a proto i dobře vstřebatelné.

Nordbo Multi Hydration

Příkladem takového iontového nápoje je Nordbo Multi Hydration, který obsahuje minerálový komplex hned z pěti přírodních zdrojů a navíc ještě přidaný magnesium bisglycinát. V Nordbo Multi Hydration najdete:

  • Aquamin F - extrakt z vápenaté mořské řasy rodu Lithothamnion - bohatý přírodní zdroj minerálů, zejména vápníku. Klinicky zdokumentováno ve 33 studiích.
  • Aquamin MgTG - druhý typ extraktu z vápenaté mořské řasy rodu Lithothamnion s vyšším obsahem hořčíku. Extrakty Aquamin jsou přirozeným zdrojem hořčíku a celkem 72 stopových prvků.
  • CocoMineral® - prášek z kokosové vody, přirozený zdroj minerálů.
  • Himalájská sůl - přirozený zdroj sodíku a dalších minerálů a stopových prvků.
  • Prášek z vodního melounu - přirozený zdroj elektrolytů.
  • Magnesium bisglycinát - organická forma hořčíku v chelátové vazbě s glycinem.

Nordbo C & Zinc

Náročné výkony jsou výzvou pro náš obranný štít. Ten se proto vyplatí průběžně posilovat. Doplněk Nordbo C & Zinc obsahuje kysele neutrální vitamín C (askorbát vápenatý) a organicky vázaný zinek (pikolinát zinečnatý). Obě látky jsou jednak šetrné k zažívacímu systému a především velmi dobře vstřebatelné.